Kategorier
Artiklar

Är det värt att ta hjälp av en SEO-byrå?

Hur ser er marknadsföringsplan ut egentligen? Rent generellt så kan man säga att många företag lämnar mer att önska i denna fråga. Dels så har man en ganska liten budget och dels så stoppar man sina pengar i helt fel påsar. Att exempelvis betala pengar för någon kampanj i lokaltidningen ger sällan valuta för pengarna och detsamma gäller även för dyrare reklam i tv eller i radio. Varför? Av den enkla anledningen att dessa tre medier börjar spelar ut sin roll.  

De används givetvis även idag. Men, hur många lyssnar egentligen på radion, hur många ser på tv i en vanlig tablå och hur många är beredda att köpa en tidning idag? Vi konsumerar fortfarande dessa saker – men vi gör det online. Vi använder Spotify för musik, vi ser på tv via olika streamingtjänster och vi läser tidningar online. 

Det är en skillnad – och det är exakt där man måste börja som företagare i jakt på nya kunder. Man måste, helt enkelt, vara närvarande där kunderna verkligen finns. Något som nästan uteslutande handlar om internet. I det här fallet ska vi titta närmare på SEO och hur den tjänsten kan hjälpa dig och ditt företag att synas.  

En SEO-byrå gör dig synlig på Google

Det finns en enkel förklaring till varför det kan finnas ett värde i att betala en SEO-byrå för hjälp. Det handlar om våra beteenden. Hur tar vi reda på vad en produkt kostar? Hur hittar vi en specifik tjänst? Hur kollar vi vilket väder det ska bli till helgen och hur hittar vi fakta om allehanda saker? 

 Svaret är att vi plockar fram våra telefoner och söker efter detta på Google. Denna sökmotor används av alla och dagligen. SEO handlar om att optimera vissa sökord så att en hemsida rankar högre upp på den indexering som sker av Google. Du vet att det finns hur många sidor som helt listade – och du vet också att man sällan går längre än till andrasidan i jakt på information. Det gör att du som företagare – under ett specifikt sökord – vill ranka så högt upp som möjligt. 

Välj rätt SEO-byrå 

Säg att du säljer exempelvis skor i Sundsvall och vill att folk som söker på just detta ska hitta till din hemsida. Det jobbet sker inte av en slump – det är frukten av det arbete en SEO-byrå lägger ner. På frågan om det är värt att ta hjälp av en SEO-byrå så är svaret ett rungande ja – men det handlar också om att hitta rätt. 

Det finns många olika byråer som arbetar med SEO och sökmotoroptimering. Vissa är, helt enkelt, bättre än andra och en gemensam nämnare mellan de bättre är att de har långsiktiga mål. Alla kan få upp en sida till en hyfsat hög placering, men det gäller också att få den att stanna där. Att manipulera algoritmer är tyvärr vanligt, men det straffas också. Upp som en sol – ner som en pannkaka. 

Google har välutvecklade system som, inom sinom kort, straffar sidor som inte har den relevans man vill erbjuda en potentiell kund. Därför är valet av SEO-byrå viktigt. Du vill att din sida ska vara det givna valet för Google att visa upp, och du vill att det ska vara så för alltid.