Kategorier
Säkerhet

Kameraövervakning Göteborg – en vanligare lösning

Vad ska man egentligen tänka på då det kommer till kameraövervakning i Göteborg – och är det en lösning som fungerar? Ser man till kameraövervakning i stort så har det kommit att bli en stor industri.

Fler och fler ser över sina alternativ gällande kameror och det handlar om allt från privatpersoner, företag, butiker och affärer. Detta hör givetvis ihop med att fler också känner sig otrygga – och med att fler och fler också de facto utsätts för en massa olika brott.

Kameraövervakning Göteborg – frågor och svar

Kameraövervakning för butik i Göteborg är en vanlig tjänst och detta sker som en direkt följd av att många butiker brottas med enorma kostnader som en följd av stölder och skadegörelse. Adderar man dessutom till detta att det finns en uppenbar risk för rån så får man ytterligare förståelse för varför många väljer att installera kameror.

Är det något för er verksamhet? Vi tänkte här ge lite mer information kring kameraövervakning och göra det genom att svara på några vanliga frågor – enligt följande.

Är kameraövervakning effektivt?

Ja, både sett ur ett preventivt perspektiv och sett till att man i efterhand kan identifiera en gärningsman. Det skapar trygghet och säkra miljöer.

Kameraövervakning för butik i Göteborg – måste jag ha tillstånd?

Nej, men detta innebär inte att du kan sätta upp kameror hur som helst – och använda materialet som du vill. Viktigt gällande kameraövervakning är att man alltid följer de lagar och regler som finns – och att det finns ett tydligt syfte och ändamål med att kamerorna används. Har du problem med stölder så är detta definitivt ett ändamål för att sätta upp kameror – men då ska dessa också filma inne i butiken och det ska också finnas exempelvis skyltar som visar detta. Du ska inte använda kameror för att exempelvis övervaka personalen.